26-10-2009 Vernieuwd lees meer >  

 Will Breuls Assurantiën, een netwerk van know how.

Qua oppervlakte een middelgroot assurantiekantoor maar de expansie is groot. Het ligt langs de Maas en doet regelmatig in positieve zin van zich spreken:

WILL BREULS ASSURANTIËN.

Eigenaar Will Breuls, geboren in een assurantienest, vervult met zijn eigen assurantiekantoor een oude liefde. Enkele decennia geleden wilde hij zich al samen met zijn vader in deze branche vestigen. Maar het noodlot besliste anders. Daarom startte hij vorige eeuw zijn eigen assurantiekantoor met een doordachte formule.

 

Will Breuls begon zijn carrière als communicatieadviseur bij de gemeentelijke overheid en stapte vervolgens over naar de rijksoverheid. 25 jaar werkte hij als senior communicatieadviseur en kent daardoor het klappen van de zweep binnen alle terreinen van het communicatievak. Van copywriting, journalistiek tot woordvoerder/communicatie-manager binnen de (semi) Rijksoverheid, en van public relations tot voorlichting. Toch ambieerde hij na al die jaren het vak waarvoor hij in de wieg was gelegd: dat van zelfstandig assurantietussenpersoon.

Waarom de overstap van communicatie naar assurantiën?

'In 1975 woonde ik nog bij mijn ouders thuis in Urmond. Mijn vader, Houber Breuls, werkte bij Hooge Huys verzekeringen en ik als dienstplichtig militair bij Afcent in Brunssum. Op een dag besloten we onze toekomst gezamenlijk en zelfstandig voort te zetten in het assurantievak. Mijn vader onderhield al wat vrijages met Nationale Nederlanden en zijn klantenkring liep van Urmond tot en met Hoensbroek. Hij genoot vertrouwen, sterker nog wie in Urmond niet bij Houber verzekerd was die behoorde tot de uitzonderingen. Je kunt wel zeggen dat de Breuls familie een echte' assurantieclan' was. Ze werkten met vier broers, Harrie, Tjeu, Houber en Thei bij Hooge Huys. En neef Rien volgde de familie traditie. Helaas sloeg het noodlot toe op het moment dat we daadwerkelijk samen wilden starten. Houber kreeg een fataal hartinfarct in 1976 en voor mij was de lol aan het avontuur toen ook over. Via DSM rolde ik in het communicatievak en ontwikkelde me daarin tot communicatiemanager. Toch bleef het assurantievak steeds trekken en medio negentiger jaren, besloot ik alsnog in die richting te gaan studeren. En dit resulteerde in mijn eigen onafhankelijke kantoor'.

Je bent niet het enige assurantiekantoor hoe moeten we die start zien?

'Allereerst heb ik de markt goed laten verkennen en gezocht naar klantenbestanden. De kennis die ik in die periode heb opgedaan is heel belangrijke bagage. Daarnaast heb ik van drie kleine assurantiekantoren de klanten overgenomen. Voorts werk ik nauw samen met Jutten Assurantiën in Stein. Ook werk ik samen met Baeten AssurantiŽn in Horst. Dit is een samenwerkingsverband van twee assurantiekantoren. Binnen deze groep zijn 10 experts werkzaam die hun sporen op het terrein van verzekeringen, pensioenen, hypotheken, financieringen, beleggen, sparen en bemiddeling van onroerend goed hebben verdiend. En van die brede kennis op alle terreinen binnen het assurantievak en financial management gaan mijn klanten meeprofiteren, gratis en voor niks. Zij krijgen het er als het ware bij. De term assurantiekantoor dekt feitelijk niet helemaal de lading. Wij zijn weliswaar assurantieadviseurs maar doorgegroeid tot financieel adviseurs. Door de grote know how binnen deze groep staan we garant voor onafhankelijkheid, integriteit en deskundigheid. Onze twee kantoren werken volgens de strenge ISO-normen waardoor de kwaliteit van o.a. dienstverlening naar de klanten toe gewaarborgd is. Dit alles biedt een sterke fundering voor de start van mijn assurantiekantoor'.

Wetenswaardig is dat Will Breuls AssurantiŽn samen werkt met de meeste verzekeraars in Nederland. Dat betekent in de praktijk met ruim 100 maatschappijen. Mede daardoor is het geven van een onafhankelijk advies gegarandeerd. Ook werkt Breuls samen met diverse banken en ruim 50 hypotheekaanbieders hetgeen ook weer zekerheid biedt voor een gewaarborgd en onafhankelijk advies afgestemd op de persoonlijke situatie van de klant. 'De grote winnaar is dus de klant'.


'Als communicatie-adviseur ben ik bovenal specialist in het informeren van mensen. Dat biedt voordelen bij de verkoop van verzekeringen. Want hoe vaak komt het niet voor dat iets in de kleine lettertjes staat dat de klant niet wist' . Will Breuls probeert niet alleen te verkopen maar bovenal objectief uit te leggen en te verklaren zodat de klant weet wat hij koopt. De combinatie van adviseur in 'Communicatie' en in Assurantiën is ideaal.

Welke zijn je sterke punten?

'Wij gaan persoonlijk met onze klanten om. Zijn altijd bereikbaar, ook in het week-end. En gaan tot het bittere einde door, om de problemen van onze klanten op te lossen. Belangrijk is ook dat we weten hoe de kennis over te brengen op de consument. Want daar draait het om, de consument wil precies weten hoe de vork in de steel hangt. Mede door mijn achtergrond is dat een heel sterk punt. Belangrijk is verder onze nieuwsbrief die elke cliënt gemiddeld drie keer per jaar op de deurmat vindt. En voor diegenen die E-mail hebben is het belangrijk te weten dat we ook regelmatig belangrijk nieuws rondsturen over de laatste ontwikkelingen aan het verzekering- en financial front. Gezien de voortdurende wetswijzigingen en maatschappelijke veranderingen mag dit geen overbodige luxe worden genoemd. Voor Will Breuls AssurantiŽn is de klant koning en dat zal hij merken ook!'

De prestigieuze leus van Will Breuls Assurantiën luidt:

Zekerheid als vanzelfsprekendheid